Vrijeme održavanja: 30.04.2019. - 01.05.2019.

Objavljeno: 02. 05. 2019. , Ažurirano: 03. 05. 2019.

Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića  i Nediljko Dujić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića otvorili su ovogodišnji Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

Župan Goran Pauk svim je izlagačima poželio uspješno predstavljanje, dobru prodaju usluga i proizvoda, a posjetiteljima dobru zabavu i uživanje u vrhunskim proizvodima izlagača.

Uime Osječko-baranjske županije, partnera na ovogodišnjem Sajmu, prigodnim se riječima prilikom svečanog otvaranja obratio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Okupljene izlagače i posjetitelje Sajma pozdravili su i predstavnici Obrtničke i Gospodarske komore Joso Smolić i Ivan Soža te gradonačelnik Grada Skradina Antonio Brajković.

Ovogodišnji Sajam agroturizma okupio je 179 izlagača, od kojih je 63 iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske, a 103 izlagača stigla su iz svih ostalih hrvatskih županija.

Međunarodni sajam agroturizma Šibensko-kninske županije izložbeno-prodajnog je karaktera, a termin te lokacija njegova održavanja na ulazu u Nacionalni park Krka osiguravaju veliku posjećenost, koja je svake godine sve veća, te je prošlogodišnji broj od oko 20.000 posjetitelja ove godine premašen.

Na svečanom otvorenju 11. Sajma agroturizma bili su i državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić te zamjenici šibensko-kninskog župana Nikola Blažević, Darija Puljić i Anja Šimpraga.

Na zajedničkom infopultu svih institucija koje su sudjelovale u organizaciji Sajma i u izravnim kontaktima pri obilasku štandova djelatnici HGK - ŽK Šibenik predstavili su projekte Hrvatske gospodarske komore, posebno projekt Digitalna komora s web-portalom Gospodarska mreža, proceduru dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko te besplatni Katalog hrvatskih proizvoda.