Vrijeme održavanja: 19.11.2019.

Objavljeno: 06. 11. 2019. , Ažurirano: 07. 11. 2019.

U utorak, 19. studenoga, u 10 sati, u velikoj dvorani HGK – ŽK Rijeka održat će se zajednička sjednica Strukovne skupine prehrambene industrije i autohtonih proizvoda i Strukovne skupine drvno-prerađivačke industrije HGK – ŽK Rijeka.

Teme zajedničke sjednice bit će: HBOR-ovi investicijski krediti za ruralni razvoj – projekt RUNE – Rural Network Project – manifestacije Adria4Blue 2020.

U rujnu 2019. godine potpisan je Sporazum o financiranju između Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i poslovnih banaka, čime počinje provedba investicijskih kredita za ruralni razvoj za koje je osigurano više od 500 milijuna kuna. Krajnji su primatelji kredita poljoprivrednici i prerađivači poljoprivrednih proizvoda te subjekti koji djeluju u sektoru šumarstva. Najniži iznos kredita iznosi 50.001 euro, dok je najviši iznos 1 milijun eura.

Druga zanimljiva i aktualna tema zajedničke sjednice bit će prezentacija projekta RUNE – Rural Network Project. Riječ je o projektu koji je pokrenut radi osiguranja ultrabrze širokopojasne svjetlovodne infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije) i Slovenije.

Na sjednici će biti predstavljeno i drugo izdanje manifestacije AdRia4Blue koju ŽK Rijeka planira organizirati tijekom 21. Međunarodne regate Fiumanka, 11. – 14. lipnja 2020. godine. Tema manifestacije će biti plava i zelena ekonomija i mediteranska kvaliteta života.