Vrijeme održavanja: 01.10.2019. - 02.10.2019.

Objavljeno: 17. 09. 2019. , Ažurirano: 18. 09. 2019.

Povodom 150. obljetnice gradnje Riječke pruge, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka organizira poslovni forum koji će se održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijec, i u putničkom vlaku na relaciji Rijeka – Zagreb.

Prvoga dana foruma, u utorak, 1. listopada, u 10 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, na adresi Trg Riccarda Zanelle 1., održat će se okrugli stol Prostorni planovi i željeznička povezanost – temelj razvoja i konkurentnosti.

U srijedu, 2. listopada, drugog dana foruma, u putničkom vlaku s polaskom u 10:40 na relaciji Rijeka – Zagreb, održat će se paneli Prometna infrastruktura i povezanost logističkih centara i Perspektive južnih vrata Europe i novi europski put svile.

Poslovni forum je međunarodan i pružit će prikaz povijesti, sadašnjosti te budućnosti i perspektive južnih vrata Europe, izuzetno važnih za prometnu budućnost Hrvatske ali i zemalja u okruženju. Namjera nam je okupiti multidisciplinarni i međunarodni tim stručnjaka.

Prikaz sadašnjeg stanja obuhvatio bi pregled otvorenih pitanja i potencijala željezničkog čvorišta Rijeka, a u posljednjem i najbitnijem dijelu osvijetlile bi se prometne perspektive željezničkog čvorišta Rijeka koje su u sinergiji s nacionalnom prometnom strategijom i međunarodnim koridorima i logističkim centrima.

Forum je organiziran u suradnji s pokroviteljem Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, partnerima: Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom, HŽ Infrastrukturom d.o.o., HŽ Cargom d.o.o., HŽ Putničkim prijevozom d.o.o., tvrtkom Manšped d.o.o. i Hrvatskim društvom željezničkih inženjera te uz medijskom pokroviteljstvo Novog lista.

Prijaviti se možete online prijavnicom u nastavku.