Vrijeme održavanja: 11.07.2019.

Objavljeno: 01. 07. 2019. , Ažurirano: 01. 07. 2019.

U četvrtak, 11. srpnja, u 14 sati u dvorani u prizemlju u HGK – ŽK Rijeka, na adresi Bulevar oslobođenja 23, održat će se:

  • osnivačka sjednica Strukovne skupine pružatelja usluga smještaja HGK – ŽK Rijeka i
  • izborna sjednica Strukovne skupine ugostitelja HGK – ŽK Rijeka.

Uz izbor članova vijeća, predsjednika i zamjenika predsjednika strukovnih skupina, bit će predstavljen projekt Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice Tjedan odmora vrijedan koji započinje u jesen 2019. Projekt je namijenjen domaćim turistima i poticanju domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u razdoblju prije i poslije glavne turističke sezone. Tjedan odmora vrijedan provodio bi se dvaput godišnje, u listopadu i ožujku, a svim građanima Hrvatske omogućio bi posjete i upoznavanje raznih dijelova naše zemlje po dvostruko nižim cijenama svih turističkih ponuda i usluga: smještaja, prijevoza, ugostiteljskih usluga, ulaznica za posjetu nacionalnim parkovima, kazalištima, adrenalinskim aktivnostima i sličnom.

Također, bit će prikazani najnoviji Zahtjevi za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te Izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Sudionici će biti upoznati i sa specifičnim obvezama ovoga sektora djelatnosti o provedbi mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, važnosti provedbe sanitarno-higijenskih i građevinsko-tehničkih mjera u smanjenju populacije štetnih glodavaca, insekata i komaraca kao i mjerama za prevenciju pojave legionarske bolesti.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi putem online prijavnice u nastavku.

Kontakt osoba: Blanka Kalokira, koordinatorica Odsjeka za industriju, graditeljstvo, poljoprivredu i turizam HGK – ŽK Rijeka; e-adresa: bkalokira@hgk.hr; tel.: 051/209 169