Vrijeme održavanja: 09.10.2019.

Razumijevanjem drugih sugovornika izbjegavaju se nesporazumi i ostvaruju ciljevi

Objavljeno: 11. 10. 2019. , Ažurirano: 11. 10. 2019.

Komunikacija u poslovnom, ali i svakodnevnom okružju bila je tema radionice Komunikacija unutar timova: Govorimo li svi istim jezikom?, koja je u srijedu, 9. listopada, održana u HGK – Županijskoj komori Pula. Voditeljica radionice Nataša Vrsaljko Alić iz pulskog obrta Emolab predstavila je segment neurolingvističkog programiranja (NLP) povezan s prepoznavanjem određenih ponašanja, riječi i stila komunikacije koji olakšavaju razumijevanje i povećavaju učinkovitost tima.

"Osnovna je poruka da smo svi razvili specifičan stil komunikacije i da često zaboravljamo da stil komunikacije našega kolege, šefa ili klijenta može biti u manjoj ili većoj mjeri različit od našeg. Lakšim i bržim razumijevanjem među sugovornicima izbjegavaju se nesporazumi te samostalno ili u suradnji s drugima ostvaruju se postavljeni ciljevi", ističe Vrsaljko Alić.

Uz predstavljanje NLP-stilova komunikacije, radionica je bila usmjerena na situacije uobičajene u svakodnevnoj komunikaciji, pa je objašnjeno kako prepoznati osobe čiji je stil komunikacije drukčiji i kako komunicirati s takvim osobama, vodeći pritom računa o tome što se događa unutar svakoga pojedinca dok komunicira.

Održana edukacija jedna je u nizu edukativnih aktivnosti koje HGK – Županijska komora Pula intenzivno organizira te predstavljaju konkretnu potporu tvrtkama članicama u unaprjeđenju njihova poslovanja i konkurentnosti na tržištu.