U  HGK – Županijskoj komori Pula u petak, 15. veljače, osnovana je Strukovna grupa ugostitelja koja će okupljati trgovačka društva iz Istarske županije koja obavljaju ovu djelatnost. Osnovni razlog udruživanja jest promicanje i zaštita zajedničkih interesa, unaprjeđenje suradnje te rad na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije.

Na osnivačkoj sjednici se raspravljalo o aktualnim uvjetima poslovanja u sektoru ugostiteljstva, uz zaključak da će ugostitelji u sljedećem razdoblju raspraviti o brojnim problemima koji im otežavaju rad i smanjuju konkurentnost. Za poboljšanje trenutne situacije bit će potrebno, među ostalim, osnažiti komunikaciju prema institucijama i nadležnim ministarstvima te razviti suradnju između članova Strukovne grupe. 

Prva tema o kojoj se raspravljalo u nastavku sjednice bila je stupanje na snagu Zakona o državnom inspektoratu koji bi, među ostalim, trebao donijeti smanjenje inspekcijskog pritiska na poduzetnike. Kako bi se to smanjenje zaista osjetilo u operativnom radu inspekcija, ugostitelji su iskazali namjeru aktivno se uključiti svojim prijedlozima i mišljenjima u uređivanje ovog područja.


Autor: HGK