Strukovna grupa trgovine osnovana je na inicijativu predstavnika trgovina s područja Istarske županije. Cilj osnivanja Strukovne grupe jest unapređenje rada i poslovanja članica koje obavljaju djelatnost trgovine, kao i poticanje aktivnosti i samoinicijative samih članica u aktivnom sudjelovanju. Svako okupljanje članica od iznimne je važnosti kako bi se raspravljalo o aktualnim problemima koji su prisutni u trgovini te rješavalo pitanja vezana za prilagodbu tržištu, te povezivanje s mjerodavnim institucijama.

Strukovna grupa već nekoliko godina provodi akcije zajedno s Gradom Pula, Turističkom zajednicom Grada Pule i Udruženjem obrtnika Pula – Sretna srijeda, Love Shopping, Late night Shopping i Shopping za Sv. Nikolu. U 2016. godini započela je nova akcija "Trgovci i Glas Istre".

U cilju promocije članica, Strukovna grupa trgovine i ŽK Pula 2014. godine izdali su prvo izdanje brošure Shopping in Istria. Ovogodišnje, treće izdanje brošure sadrži ukupno 64 oglasa i 48 gospodarskih subjekata, a brošura je podijeljena na ukupno pet tematskih cjelina – predmeti za osobnu uporabu (odjeća i obuća), papirnice i suvenirnice, uređenje doma, nautička i oprema za kamping te hrana.

 

Izvor: www.pixabay.com