Strukovna grupa proizvođača brodske opreme osnovana je 2009. godine na inicijativu predstavnika tvrtki koje se bave proizvodnjom i prodajom brodske opreme. Ciljevi osnivanja bili su pokretanje specijaliziranog međunarodnog poslovnog sajma brodske opreme u Puli te poticanje suradnje između članova strukovne grupe radi kooperacije i zajedničkog nastupa na domaćem i stranom tržištu.

Prvi Pula Boat Fair, međunarodni sajam brodske opreme, održan je 2010. godine i od tada svake godine raste i oplemenjuje se novim, bogatijim sadržajima,.

Organizator sajma je Županijska komora Pula, a tvrtka Motortech Consuling d. o. o. iz Pule izvršni je organizator sajma uime Strukovne grupe proizvođača brodske opreme ŽK Pula.

Sajam Pula Boat Fair ima velik potencijal za razvoj brodogradnje i prateće industrije, a time i za razvoj Grada Pule i Istarske županije. Pula Boat Fair temelj je za podizanje konkurentnosti malog i srednjega gospodarstva u domeni brodogradnje, proizvodnje opreme i svih aktivnosti u vezi s morem. Financijsku potporu izlagačima u vidu subvencioniranja troškova izlaganja dala je Hrvatska gospodarska komora, a uz financijsku potporu Istarske županije i Grada Pule izlagačima su dodatno smanjeni troškovi nastupa. Pokrovitelji sajma, uz Županiju i Grad, su i Turistička zajednica Grada Pule i Uljanik Grupa.

Među izlagačima na sajmu najzastupljeniji su proizvođači brodske opreme, odnosno brodskih i vanbrodskih motora. Centralno događanje sajma međunarodni su poslovni susreti koje organiziraju ŽK Pula i Europska poduzetnička mreža pri HGK.

 

Izvor: www.pixabay.com