U  HGK – Županijskoj komori Pula u petak, 5. travnja, izabrano je novo vodstvo Strukovne grupe pružatelja usluga smještaja na plovilima (charter). Siniša Radojičić iz tvrtke First class sailing d.o.o. izabran je za predsjednika, dok je zamjenik predsjednika Damir Peteh iz tvrtke Marine media d.o.o. – Way point.

Pružatelji usluga chartera ističu da je riječ o specifičnoj djelatnosti. Uz sezonsko zapošljavanje, tvrtke imaju iznimno veliku potrebu za zapošljavanjem osoba na poslovima čišćenja plovila i to jedan dan u tjednu u trajanju od nekoliko sati. Stoga se na razini nacionalnog Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK  radi na pronalaženju zakonskih mogućnosti obavljanja povremenih i privremenih poslova u djelatnosti. Takvo zapošljavanje ne bi bilo zamjena za stalno i sezonsko, već bi pridonijelo povećanju kvalitete pružanja usluga.

Valja istaknuti da će u radu nacionalnog Vijeća Udruženja kao predstavnici tvrtki s područja Istarske županije sudjelovati Radojičić i Peteh te dosadašnji predsjednik Strukovne grupe Vito Legović

Na sjednici je usvojena inicijativa da se u Istarskoj županiji organizira regata charter plovila radi promocije djelatnosti, privlačenja novih gostiju i unaprjeđenja turističke ponude.

 

Izvor: www.pixabay.com