Strukovna grupa cestovnog prometa osnovana je 2004. godine na inicijativu predstavnika gospodarstva koji se bave djelatnošću cestovnog prometa u lokalnom, županijskom, međužupanijskom i međunarodnom prometu. Cilj osnivanja bila je borba protiv nelojalne konkurencije, povećanje kvalitete usluga, ujednačavanje postupanja carinske uprave te zajedničko djelovanje prema institucijama.

Strukovna grupa je tijekom svog višegodišnjeg rada održala niz sastanaka na kojima su predstavnici Strukovne grupe upoznali predstavnike institucija sa problematikom prijevoznika. Aktivnosti Strukovne grupe usmjerene su i na izmjene zakonske regulative koja ograničava poslovanje, održavanje stručnih edukacija i prezentacija.

U srijedu, 6. srpnja, u Županijskoj komori Pula Strukovna je grupa cestovnog prometa održala svoj sastanak, s ciljem da se istaknu problemi u teretnom, putničkom i autotaksi prijevozu. Gost sastanka bio je Euro Juričić, predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Pula. Na dnevnom redu sastanka našli su se problemi koji opterećuju gospodarstvenike, a koje su sudionici sastanka odlučili rješavati koordinirano s poslovnim subjektima drugih djelatnosti, u svrhu bržeg postizanja zadanog cilja. Jedan od takvih istaknutih zajedničkih problema jest RTV pretplata.

Također, na sastanku je usvojen Poslovnik o radu te je izabrano predsjedništvo. Za predsjednika je jednoglasno izabran Darko Banko (Banko transport d. o. o.), a njegovi zamjenici su: Toni Uravić (Pronat d. o. o.) – za autotaksi prijevoz, Darko Radetić (Pulapromet d. o. o.) – za putnički prijevoz, Denis Peloza (Auto SL 91 d. o. o.) – za vučne službe te Armando Jakačić (Klaster istarskog transporta d. o. o. ) – za teretni promet.

Poslovnik Strukovne grupe cestovnog prometa

 

Izvor: www.pixabay.com