Vrijeme održavanja: 30.10.2019.

Održan seminar Al – Predviđanje cijena nekretnina

Objavljeno: 04. 11. 2019. , Ažurirano: 07. 11. 2019.

Strukovna grupa IT Istre koja djeluje u Županijskoj komori Pula i Istra Programming Languages Meetup održavaju mjesečne edukacije o umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju.

Cilj je razmjenjivati znanja, iskustva i informacija o problemima s kojima se tvrtke susreće radi bržeg pronalaska rješenja i napretka u programiranju. Na svakom susretu obrađuje se jedan programski jezik pa se dosad raspravljalo o programima Haskell, Prolog, Cardano ADA, Keras i CNN.  Uz predstavnike tvrtki na susretima sudjeluju i profesori i studenti s Fakulteta informatike u Puli.

Tako je u srijedu, 30. listopada, u Županijskoj komori Pula održan seminar Al – Predviđanje cijena nekretnina, na kojem je prikazano kako se uz pomoć umjetne inteligencije i strojnog učenja mogu predvidjeti promjene u cijenama nekretnina. Na seminaru se raspravljalo o problemima koje takvo predviđanje ima te koje su mogućnosti za napredak i rješavanje nedostataka. Predavanje je održao Kristijan Šarić iz tvrtke Exact Byte d.o.o. Snimka edukacije dostupna je ovdje.

Sljedeći seminar održat će se 4. prosinca, a informacije o prethodnim i budućim seminarima mogu se pronaći ovdje.