Objavljeno: 03. 06. 2019. , Ažurirano: 03. 06. 2019.

U organizaciji Požeško-slavonske županije, Regionalne razvojne agencije PANORA d.o.o., te uz potporu HGK – Županijske komore Požega, 31. svibnja održano je predstavljanje projekata energetske učinkovitosti koji su provedeni na području Požeško-slavonske županije na 2. Danu energetske učinkovitosti Požeško-slavonske županije.

Na skupu su sudjelovali direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore Marija Šćulac Domac, Dijana Bravić iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Tomislav Ilić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Mihaela Teni s Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek, predstavnici Komunalca Požega i Komunalca Pakrac, ravnatelji škola te načelnici općina.

Istaknuto je kako je na području Požeško-slavonske županije u proteklom razdoblju ostvareno više od 206 milijuna kuna u projektima energetske obnove financirano iz fondova Europske unije. Od toga je 30 projekata obnove škola, 23 projekta koji su povezani s energetskom obnovom javnih ustanova bolnica, društvenih domova te 38 više stambenih zgrada. Posebno je naglašena aktivnost privatnog sektora gdje je u energetsku obnovu uloženo oko 40 milijuna kuna.