Vrijeme održavanja: 03.04.2019. - 03.03.2019.

Objavljeno: 28. 03. 2019. , Ažurirano: 04. 04. 2019.

Putem Zajednice obiteljskog turizma stvoren je jedinstveni sustav strukovne organizacije pružatelja usluge smještaja u domaćinstvu pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Platforma za razvoj obiteljskog smještaja Hrvatske jest „Glavni plan i strategija razvoja hrvatskog turizma“ do 2020. godine, kojom se predviđa povećanje kvalitete privatnog smještaja radi povećanja konkurentske sposobnosti i unaprjeđenja turističkog imidža Hrvatske. Strateški ciljevi usmjereni su na podizanje standarda usluge i uređenja obiteljskih smještajnih kapaciteta te na povećanje prodaje smještajnih kapaciteta u pred i posezoni.

Od 2014. godine pri HGK – Županijskoj komori Otočac djeluje Sekcija zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika – Karlovac. Na području regije Lika - Karlovac definirano je šest subregionalnih skupina, od kojih je pet u Ličko-senjskoj županiji: Gacka, Lika, Novalja, Plitvice i Podgorje te Karlovačka županija, koja je organizirana kao jedna subregionalna skupina. Njihovi članovi čine Sekciju ZOT-a koja je osnovana 5. veljače 2014. Sekcija regije Lika – Karlovac zbog regionalnog ustroja ima tri predstavnika u Vijeću Zajednice obiteljskog turizma pri HGK.

Upravljačkom tijelu Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika – Karlovac, a samim time i predsjednicima subregionalnih skupina, istekao je mandat te će se u sklopu ove sjednice provesti izbor novog rukovodstva, a u nastavku će se utvrditi datum održavanja regionalnog Foruma obiteljskog smještaja regije Lika – Karlovac. Predviđeno trajanje sjednice jest sat vremena, nakon čega će se u 11 sati i 30 minuta održati predstavljanje posebne HBOR-ove kreditne linije namijenjene za financiranje privatnih iznajmljivača. Prezentaciju će održati Vesna Bartolović Stančić, voditeljica HBOR-ova Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar.