Vrijeme održavanja: 03.04.2019.

Putem Zajednice obiteljskog turizma HGK stvoren je jedinstveni sustav strukovne organizacije pružatelja usluge smještaja u domaćinstvu pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Platforma za razvoj obiteljskog smještaja Hrvatske jest Glavni plan i strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, kojom se predviđa povećanje kvalitete privatnog smještaja radi povećanja konkurentske sposobnosti i unaprjeđenja turističkog imidža Hrvatske. Strateški ciljevi usmjereni su na podizanje standarda usluge i uređenja obiteljskih smještajnih kapaciteta te povećanje prodaje smještajnih kapaciteta u pred i posezoni. HGK je prepoznala privatne iznajmljivače kao značajan segment mikropoduzetništva u smislu dodatne obiteljske djelatnosti koja svojom kvalitetom može podignuti konkurentnost čitave destinacije.

Pri HGK – Županijskoj komori Otočac djeluje Sekcija zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika – Karlovac. Na području te regije definirano je šest subregionalnih skupina, od kojih je pet u Ličko-senjskoj županiji – Gacka, Lika, Novalja, Plitvice i Podgorje te Karlovačka županija koja je organizirana kao jedna subregionalna skupina. Njihovi članovi čine Sekciju ZOT-a koja je osnovana 5. veljače 2014. Sekcija regije Lika – Karlovac zbog regionalnog ustroja ima tri predstavnika u Vijeću Zajednice obiteljskog turizma pri HGK.

Prioritetne zadaće Sekcije su: organizacija stručnih seminara i radionica, dana otvorenih vrata obiteljskog smještaja, zajedničkih sastanaka s predstavnicima drugih strukovnih udruženja – hotelijerima, kampovima, ugostiteljima, turističkim agencijama, trgovcima, poljoprivrednim proizvođačima i ostalima radi bolje suradnje na obostranu korist te bolja promidžba obiteljskog smještaja.

Zbog isteka mandata na ovoj je sjednici izabrano i novo rukovodstvo. Za predsjednicu Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika – Karlovac izabrana je Sanja Burić iz Otočca, a za zamjenike Zvonko Vrtodušić iz Novalje i Eva Magovac iz Karlovca.