Vrijeme održavanja: 06.12.2018.

U inspirativnoj atmosferi brojne panelistice u raznolikim su prezentacijama iznijele primjere pozitivne prakse u poslovanju, predstavile različite oblike povezivanja u poduzetništvu te naglasile važnost zdravlja žena za poslovni uspjeh.

Da poduzetništvo, posebice žensko, krije brojne prednosti i mane, žene su mogle čuti iz prve ruke od onih koje su na ovom putu uspjele. I ne samo da su uspjele već su svoj uspjeh pretvorile i u uspjeh svojih obitelji i okoline.

Panelistice Adisa Tufo, Jelena Biluš, Maja Pezelj Mandarić, Nikolina Andrić i Željka Brozović predstavile su vlastite inspirativne poduzetničke priče i projekte uz koje su okupljene žene mogle na vrlo slikovit način naučiti brojne tajne poduzetništva te usvojiti vrlo korisna znanja. Od uspjeha u turističkom sektoru do velike međunarodne tvrtke, panelistice su vlastitim primjerima svjedočile o tome kako su krenule od nule i došle do poslovnog vrha.

Zatim su dinamične panelistice Arta Dodaj, Kristina Sesar, Mirjana Vrkljan Radošević, Monika Imerović i Sonja Božićević otvorile panel-raspravu Žena i zdravlje – ključ uspješnosti te istaknule važnost psihičkog i fizičkog zdravlja poduzetnica. Od pregleda i samopregleda do zdravog života, tjelovježbe i održavanja mentalnog zdravlja – sve zajedno, istaknule su, ključ je ravnoteže u životu uspješne poduzetnice.

Za kraj konferencije panelistice Adisa Tufo, Gordana Restović, Ivana Matić, Zori Jakolin i Jelena Drobnjak sudjelovale su u dinamičnoj raspravi zanimljivog naslova Financiranje, edukacija i umrežavanje grade put do uspjeha, koja je otvorila brojna poduzetnička pitanja i na njih dala vrlo korisne odgovore.

Nakon prvog dijela konferencije uslijedio je networking evening event u Book Cafeu Paradiso uz predstavljanje knjige Od zaposlenice do poduzetnice, skupine autorica koje su sve redom prošle put od zaposlenja u tvrtki do vlastitog uspješnog poduzetništva.

Zeneitovka_publika.jpg

Zaključak konferencije koji su sudionice ponijele sa sobom u svoje poslovno okruženje jest da biti poduzetnica nije lagan posao, još je teže odlučiti se za žensko poduzetništvo, no uz povezivanje na ovakvim konferencijama to je ipak mnogo lakše.  

Ovogodišnja konferencija svakako je opravdala svoj naslov najuspješnije do sada - konferencije kojoj se žene vraćaju iz godine u godinu, pa nije ni čudo da su pripreme za četvrtu konferenciju Žene i točka već počele.