Vrijeme održavanja: 28.02.2019. - 01.03.2019.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira edukaciju mentora u tvrtkama, kako bi ojačale svoje kapacitete za provedbu praktične nastave učenika srednjih strukovnih škola u svojoj radnoj sredini.

Edukacija će se održati u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci, na adresi Ulica J. Vlahovića 10, 28. veljače i 1. ožujka, za tvrtke registrirane na područjima Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

Mentor je zaposlenik tvrtke u kojoj učenik pohađa praktični dio obrazovanja i osposobljavanja te stječe strukovne kompetencije u okviru učenja radom. Uz odgovarajuću stručnu kvalifikaciju ili iskustvo u zanimanju, mentor treba imati i kompetencije za podučavanje učenika.

Svrha edukacije jest upoznati zaposlenike sa znanjima i vještinama podučavanja učenika u stvarnim radnim procesima.
Polaznici će upoznati hrvatski sustav strukovnog obrazovanja, dobiti uvid u društvene, psihološke i pedagoške aspekte praktične nastave u tvrtki i kompetencije za samostalnu pripremu i provedbu osposobljavanja učenika u tvrtki.

Edukacija je namijenjena osobama koji u svojim tvrtkama već mentoriraju učenike ili će tu ulogu tek preuzeti.

Sudjelovanje je besplatno. Svaki polaznik dobiva radni materijal te potvrdu po završetku edukacije. Maksimalan broj polaznika u skupini je 30.

Rok prijave je utorak, 20. veljače, ili do popunjenosti skupine.

Program edukacije dostupan je u pratećim dokumentima, a prijavnicu možete popuniti u nastavku teksta.