Vrijeme održavanja: 27.09.2016.

Kompetentnost i razvoj MSP

Objavljeno: 13. 07. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Odjel za EU HGK održat će u ŽK Osijek u utorak, 27. rujna, u 11 sati prezentaciju natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta RH Kompetentnost i razvoj MSP.

Ovaj natječaj objavljen je kao nastavak zatvorenih natječaja Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu te Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP. 

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga jest ojačati konkurentnost MSP-a stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, male i/ili srednje velike tvrtke koje djeluju pojedinačno. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna. Natječaj, koji je objavljen u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., vodi se kao trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga s rokom prijave od 1. lipnja do 31. prosinca, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više informacija o natječaju i natječajnu dokumentaciju možete pronaći putem poveznice.

Za sudjelovanje na prezentaciji potrebno je popunjenu prijavnicu koja se nalazi u pratećim dokumentima poslati na ierak@hgk.hr .

Za više informacija, kontakt-osoba u Županijskoj komori Osijek jest Ivana Erak (tel.:031/223-852, e-adresa: ierak@hgk.hr).