Vrijeme održavanja: 27.09.2016.

Objavljeno: 13. 07. 2016. , Ažurirano: 28. 09. 2016.

Aktualni Poziv na dostavu projektnih prijava Kompetentnost i razvoj MSP raspisalo je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a njegovu prezentaciju u ŽK Osijek održala je 27. rujna Irena Spahić, viši stručni suradnik u Sektoru za Međunarodne poslove i EU.

Cilj prezentacije bio je upoznati mikro, male i srednje poduzetnike s aktualnim pozivom, kriterijima prihvatljivosti, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i evaluacije.

Ovim natječajem se potiču početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta postojeće, diversifikacijom proizvodnje ili promjenom proizvodnog procesa poslovne jedinice.

Natječaj je objavljen kao nastavak zatvorenih natječaja: Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu te Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300.000 kuna. Ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30.000.000 kuna. Intenzitet je potpore 35% za srednje ili 45% za mikro i male poduzetnike od ukupne vrijednosti investicije. Rok za predaju projektnih prijedloga je 31. prosinca.

Na kraju prezentacije održano je i kratko predstavljanje što HGK može ponuditi poduzetnicima:  nove usluge HGK – poduzetnik izvoznik, tenderi, mobilni timovi, vaučer zakon i besplatno porezno savjetovanje.