Vrijeme održavanja: 31.08.2020.

Objavljeno: 02. 09. 2020. , Ažurirano: 02. 09. 2020.

U sklopu projekta Partner Net 2  Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, u ponedjeljak, 31. kolovoza započeo je drugi ciklus edukacija iz web developmenta.

ICT sektor jedna je od propulzivnijih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere, kao i odlične uvjete zapošljavanja i samozapošljavanja.

Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke predstavlja nedostatak adekvatnog stručnog kadra.

Radi stjecanja znanja, vještina i kompetencija vezanih uz ICT sektor, u okviru projekta Partner net 2 u prošloj 2019. godini održane su PHP Akademija te PHP i Magento edukacija. Cilj ovih edukacija bio je povećati znanja i kompetencije nezaposlenih osoba radi njihove lakše zapošljivosti.

Nakon završetka edukacija tri polaznika zaposlila su se kod izvoditelja edukacije, tvrke Inchoo iz Osijeka, pet polaznika našlo je posao kod drugih poduzetnika, a jedan od polaznika pokrenuo je vlastiti posao.

Kako se edukacija pokazala vrlo uspješnom, kako po interesu koji je iskazan za pohađanje edukacije, tako po rezultatima koje je polučila, nositelj projekta JU Županijska razvojna agencija OBŽ i projektni partner Županijska komora Osijek odlučili su ponoviti ovaj ciklus edukacija u 2020. godini.

Nakon završetka PHP Akademije najuspješniji polaznici imati će prigodu i ove godine nastaviti svoje usavršavanje na PHP i Magento edukaciji.