Vrijeme održavanja: 04.06.2020. - 05.06.2020.

Objavljeno: 08. 06. 2020. , Ažurirano: 08. 06. 2020.

U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, Županijska komora Osijek je za svoje članice u suradnji s Odjelom za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore organizirala dvije besplatne HACCP radionice koje su održane 4. i 5. lipnja.

Radionica se trebala održati 17. ožujka kao jedna radionica s više od stotinu sudionika, ali je zbog koronakrize bila odgođena te su zbog primjene potrebnih epidemioloških mjera i razmaka među sudionicima sada održane dvije radionice.

Na radionici su sudjelovali predstavnici brojnih tvrtki, obrta, OPG-ova i ustanova s područja Slavonije i Baranje kojima je u poslovanju važna prevencija u osiguranju zdravstveno ispravne hrane za ljude i životinje. Predstavljeni su im zakonski uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obaveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom dijelu sudionici su upoznati s načinima udovoljavanja propisima na praktičnim primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.

Edukaciju je održala Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK.