Vrijeme održavanja: 28.11.2019.

Objavljeno: 22. 11. 2019. , Ažurirano: 22. 11. 2019.

Županijska komora Osijek, u suradnji s Trgovačkom i komercijalnom školom Davor Milas iz Osijeka, organizira radni sastanak o potrebi uvođenja novog zanimanja u djelatnosti trgovine, a riječ je o zanimanju e-trgovac ili operater u e-trgovini. Sastanak će se održati u četvrtka, 28. studenoga, u 10 sati i 30 minuta, a na sastanku će uz predstavnike škole i tvrtki iz djelatnosti trgovine sudjelovati i Božo Pavičin, savjetnik u Odjelu za obrazovanje HGK.

Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas obrazuje buduće kadrove za područje trgovine. Trenutno su u provedbi kurikulumi za zanimanja komercijalist te dva kurikuluma za zanimanje prodavač, od kojih se jedan provodi prema klasičnomu modelu obrazovanja, a drugi prema modelu dualnog obrazovanja.

Uz ove programe zanimanja, škola Davor Milas želi razviti novi standard zanimanja za kojim se iskazuje potreba na tržištu rada.

Na sastanku se s predstavnicima tvrtki želi, na temelju njihovih iskaza i prijedloga, izraditi preporuke za sadržaj kurikuluma zanimanja operater e-trgovine, kao i znanjima i kompetencijama koje trebaju biti ishodi učenja.