Vrijeme održavanja: 22.10.2019.

Objavljeno: 24. 10. 2019. , Ažurirano: 24. 10. 2019.

U Županijskoj komori Osijek je 22. listopada održana osnivačka sjednica Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu. Cilj osnivanja sekcije jest omogućiti članicama lakše rješavanje problema u poslovanju, zaštitu zajedničkih interesa, unapređenje suradnje te pokretanje novih projekata.

Na samom početku sjednice Adriana Grzunov, viša stručna suradnica u Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša, informirala je članice o novom projektu Hrvatske gospodarske komore – portalu Digitalna komora. Objasnila im je kako se mogu registrirati na portal te im objasnila  koje informacije mogu naći na portalu, a posebno im je objasnila način funkcioniranje Burze otpada.

Dijana Varlec, poslovna tajnica Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu pri Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša HGK, informirala je prisutne o aktualnostima u području zaštite okoliša te uputila na važnost suradnje svih dionika radi postizanja zajedničkih ciljeva. Članice su upoznate s dosadašnjim radom i budućim aktivnostima Zajednice. Istaknuta je važnost decentralizacije rada Zajednice.

Za predsjednicu Sekcije Zajednice izabrana je Nataša Uranjek iz tvrtke Promo Eko d.o.o. Osijek, a za zamjenike predsjednice Damir Paulić iz tvrtke Baranjska čistoća d.o.o. Beli Manastir, Marijana Marinović iz tvrtke Saponia d.d. i Kandit d.o.o., Osijek i Josip Sitarić iz tvrtke Kombel d.o.o., Belišće. Za tajnicu Sekcije Zajednice imenovana je  Josipa Weber Tojagić, viša stručna suradnica u ŽK Osijek.

Predstavnici znanstvene zajednice, Grada Osijeka i zdravstvenih institucija pozdravili su osnivanje Sekcije Zajednice i iskazali interes za poslovnu suradnju u svrhu ostvarenja zajedničkih projekata.

Članice novoosnovane Sekcije jednoglasno su usvojile Poslovnik o radu Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu pri Županijskoj komori Osijek, usuglasile smjernice rada i predložile teme koje će se obrađivati na sljedećim radnim sjednicama tijekom godine.