Vrijeme održavanja: 06.03.2020. - 08.03.2020.

Objavljeno: 09. 03. 2020. , Ažurirano: 09. 03. 2020.

U Osijeku je od 6. do 8. ožujka održan 27. Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane te 21. obrtnički sajam.

Organizator je tih dvaju izložbeno-prodajnih sajmova objedinjenih u jednu priredbu gradska tvrtka Osječki sajam d.o.o. Na sajamskom je prostoru od pet tisuća četvornih metara otvorenog i dvije tisuće kvadrata zatvorenog prostora, na Pampasu, sudjelovalo 180 izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Pokrovitelji su sajma bili Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK – Županijska komora Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a sponzori Pevex, Općina Čepin, Noky Security, Prvo hrvatsko pivo 1664 i Turistička zajednica grada Osijeka.

Na sajmu je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore sudjelovalo 40 izlagača iz gotovo cijele Hrvatske. HGK je svojim članicama sufinancirao 50 posto iznosa troška izlaganja na sajmu.

U sklopu sajma, Ministarstvo poljoprivrede organiziralo je predavanje za poljoprivredne proizvođače o Potpori za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda za tip operacije 4.2.1 Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i tip operacije 4.2.2 Korištenje obnovljivih izvora energije. Održano je i predavanje Poljoprivrednik za 10.