Vrijeme održavanja: 21.12.2019.

Mobilni tim ŽK Osijek, Marija Tapšanji i Vedran Bestvina, posjetili su 21. prosinca osječku tvrtku Kulijatrans d.o.o., koja se bavi uslugom prijevoza cisternama, prijevoza opasnog tereta (ADR), rasutog tereta i ostale komercijalne robe. Kako bi tvrtki približili usluge koje Komora nudi svojim članicama, razgovarali su s Josipom Kulićem, osnivačem i direktorom koji ih je pobliže upoznao s poslovanjem svoje tvrtke.

Kulijatrans d.o.o. uspješno posluje od 1985. godine. Poslovanje su počeli kao lokalni prijevoznici rasutog tereta, 2000. godine započinju suradnju s većim osječkim tvrtkama, a sljedeći je važniji napredak tvrtke uslijedio 2008. godine kada postaju ugovorni prijevoznik INA d.d. industrije nafte za plinske boce za domaćinstvo. Zalaganje, odgovornost i ozbiljnost u poslu donosi im 2012. godine nove ugovore s Inom na prijevozu "crne robe" (bitumen, loživo ulje i sirova nafta) na domaćem i međunarodnom tržištu. Sljedeće godine postaju partner tvrtki Petrol Plin d.o.o. za usluge prijevoza ukapljenog naftnog plina cisternama i gradske dostave plinskih boca. U narednim se godinama tvrtka specijalizira za prijevoz opasnih tereta te, uz dosad uspješnu suradnju s tvrtkama INA d.d. i Petrol Plin d.o.o., započinju suradnju s tvrtkom Messer Croatia Plin d.o.o. na prijevozu tehničkih plinova. Suradnja s tim tvrtkama traje do danas, a uz već navedene poslove prijevoza UNP-a i crne robe, odnedavno su započeli s prijevozom goriva. Na području Slavonije tvrtka Kulijatrans jedan je od većih prijevoznika opasnog tereta. Uz kontinuirano ulaganje u znanje i vozila, unaprjeđuju poslovanje te se iz okvira lokalnog prijevoznika tvrtka pozicionira na tržištu Europe.

Članovi mobilnog tima ŽK Osijek domaćinu su predstavili HGK-ove usluge te ostale pogodnosti koje pruža članicama. Posebno su istaknuli novu uslugu komore – portal Digitalna komora, informacijsko-komunikacijsku platformu za e-usluge te su pozvali domaćina na registraciju i njezino korištenje. Upoznali su ga i s mogućnošću i prednostima korištenja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko te mogućnostima sudjelovanja na poslovnim susretima i razgovorima koje Komora organizira za svoje članice.