Vrijeme održavanja: 26.11.2019.

Objavljeno: 26. 11. 2019. , Ažurirano: 05. 12. 2019.

Predstavnici HGK – Županijske komore Osijek Kornela Miling, Josipa Weber Tojagić i Igor Mikulić posjetili su 26. studenoga Ravlić grupu Osijek. Radi približavanja usluga koje Komora nudi svojim članicama, razgovarali su s Mariom Ravlićem, članom uprave koji ih je pobliže upoznao s poslovanjem grupe.

Ravlić je jedna od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj, a ishodište je cjelokupnog poslovanja otvaranje restorana Plavi podrum u Osijeku 1960. godine.

Grupaciju Ravlić čine mesna industrija Ravlić te poduzeće Agro Ravlić, koje se bavi uzgojem poljoprivrednih kultura. Grupa zapošljava oko 380 radnika koji sudjeluju u svim fazama proizvodnje i prodaje.

Suvremena klaonica tvrtke Ravlić jedan je od najmodernijih i najreprezentativnijih klaoničkih objekata u Hrvatskoj i šire. Kapacitet klaoničke linije iznosi 180 svinja i 35 goveda na sat, a godišnje ova tvrtka proizvede oko deset tisuća tona svježeg mesa. Mesoprerada proizvodi brojne trajne i polutrajne proizvode koji su osvojili mnoga priznanja i nagrade za kvalitetu u godišnjoj proizvodnji od 2500 tona.

Ravlić trenutno ima više od 50 svojih mesnica na području od Rijeke do Vukovara te planira ekspanziju maloprodajne mreže na području cijele Hrvatske.

Proces proizvodnje strogo je kontroliran visokim higijenskim metodama kontrole tehnološkog procesa, a kvaliteta i sigurnost proizvoda zajamčena je sustavima HACCP, ISO 9001 i IFS.

Predstavnici ŽK Osijek i Mario Ravlić razgovarali su o proizvodnji u tvrtki Ravlić, stanju na tržištu mesa i mesnih prerađevina, stanju na tržištu rada i osiguranju kadrova potrebnih u proizvodnom procesu, obradi otpadnih voda i drugim temama.

Mario Ravlić je i predsjednik Grupacije klaoničke industrije i prerade crvenog mesa Udruženja poljoprivrede HGK.

Kornela Miling domaćinu je predstavila usluge HGK i ostale pogodnosti koje komora pruža članicama, uz naglasak na novu uslugu Digitalna komora i znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko te mogućnost sudjelovanja na sajmovima u organizaciji HGK.

Povezano s Digitalnom komorom, Josipa Weber Tojagić objasnila je funkciju Burze otpada kao jednog od ključnih elemenata e-gospodarskih informacija koje će se nalaziti na portalu, a čija se aktivacija očekuje krajem ove godine. Burza otpada predstavljat će platformu na kojoj će tvrtke moći razmjenjivati informacije o sekundarnim sirovinama i nuditi ih onima koji te sirovine mogu koristiti u svojoj proizvodnji. Tvrtka Ravlić pozvana je da se i aktivno uključi u rad novoosnovane Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu ŽK Osijek.

Igor Mikulić Ravliću je najavio održavanje predavanja o HACCP-u koje će se održati u ŽK Osijek, na kojem se očekuje dolazak predstavnika te tvrtke. Predložio je Ravliću da sudjeluje na sastanku proizvođača svinja i predstavnika Ministarstva poljoprivrede koji bi bio održan u ŽK Osijek o prijetnji afričke svinjske kuge.