Vrijeme održavanja: 07.10.2016. - 08.10.2016.

Dani meda

Objavljeno: 08. 07. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će se održati od 7. do 9. listopada 2016. godine održati će se ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Gospodarsku manifestaciju Dani meda organizira HGK ŽK Osijek u suorganizaciji s Hrvatskim pčelarskim savezom, Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom te Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku kao znanstvenom institucijom.

U sklopu manifestacije održati će se XXI. ocjenjivanje kvalitetnih sortih vrsta meda iz cijele Hrvatske, XV. ocjenjivanja pakovina meda i proizvoda na bazi meda po sljedećim kategorijama: pakiranja meda, pakiranje pića koja se proizvode s medom i od meda, pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suveniri te XII. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda.

Organoleptičko ocjenjivanje pristiglih uzoraka meda će se održati 27. rujna u 11 sati u ŽK Osijek. Ocjenjivanje pakovina i kvalitete pića na bazi meda održat će se 30. rujna u 12 sati u ŽK Osijek.

Najbolje ocjenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodjeljene na završnoj svečanosti 8. listopada u 11 sati u Županijskoj komori Osijek.

Dio manifestacije Dani meda je i promotivno-prodajna akcija Mladi i med koja će se održati 7. listopada na glavnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, na  kojem će pčelarske udruge i tvrtke prodavati građanima svoje proizvode po promotivnim cijenama. Učenici osnovnih škola će izlagati likovnie radove s temom pčelarstva, te će se uz proglašenje najboljih radova održati i kulturno-umjetnički program.