Vrijeme održavanja: 22.09.2020. - 22.10.2020.

Objavljeno: 03. 09. 2020. , Ažurirano: 03. 09. 2020.

HGK - Županijska komora Osijek, u suradnji s tvrtkom Base58 d.o.o. iz Osijeka, organizira za nezaposlene osobe edukaciju Blockchain i kriptovalute u primjeni.

Ovo je još jedna od edukacija s područja IT industrije koja se provodi u sklopu projekta Partner Net 2  „Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja“. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja. Do sada je kroz projekt  tijekom 2019. održana PHP Akademija i PHP Magento edukacija, a trenutno je u tijeku druga PHP akademija.

Nositelj projekta Partner Net 2 je Javna ustanova  Županijska razvojna agencija OBŽ, a HGK - Županijska komora Osijek jedan je od partnera u projektu, uz Centar za poduzetništvo Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek.

Prijave na edukaciju Blockchain i kriptovalute u primjeni moguće su do 15. rujna na mrežnoj stranici izvoditelja edukacije tvrtke Base58.

Sadržaj edukacije Blockchain i kriptovalute u primjeni je prilagođen potrebama početnika. U skladu s tim je i pripremljen sam program koji će polaznike edukacije uputiti u sve bitne informacije, trgovanje na financijskim tržištima te postupke upravljanja blockchain tehnologijom odnosno kriptovalutama. Edukacija će približiti svijet blockchain tehnologije polaznicima te ih na ispravan način pripremiti za korištenje odnosno daljnje samostalno istraživanje kriptovaluta i snalaženje na financijskim tržištima. Po završetku edukacije svaki polaznik imati će dovoljna znanja za kupnju, pohranu i prodaju kriptovalute, te će znati na koji način doći do korisnih informacija na webu.

Edukacija počinje 22. rujna i traje pet tjedana. Predavanja će se održavati dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom) u poslijepodnevnim satima na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Edukaciju će provesti stručnjaci tvrtke Base58 d.o.o. iz Osijeka. Tijekom edukacije polaznici će izrađivati završni rad. Kandidati koji se pokažu posebno uspješni na edukaciji i pri tome iskažu velik interes za financijska tržišta, blockchain tehnologiju i kriptovalute imati će priliku postati dijelom tima tvrtke Base58.