Vrijeme održavanja: 13.09.2019.

Objavljeno: 19. 09. 2019. , Ažurirano: 20. 09. 2019.

Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije organizirao je okrugli stol U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businessu, u suradnji sa Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora, je u petak, 13. rujna u HGK – Županijskoj komori Krapina.

Na okruglom stolu sudjelovale su poduzetnice iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te gošće iz Slovenije. Okupljene su pozdravile zamjenica župana Jasna Petek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predstavnici Hrvatske gospodarske komore Mijo Kovačević i Lucija Šipek te osnivačica Poduzetničkog kluba žena KZŽ Snježana Leljak

KRAPINA_Okrugli stol žena poduzetnica-2.jpg

Sudionice okruglog stola o ženskom poduzetništvu; Izvor: HGK.


"Jako je važno da se žene međusobno umrežavaju i da čuju koliko ima dobrih i pozitivnih primjera u našoj sredini te da budemo jedna drugoj inspiracija i poticaj za pokretanje vlastitog biznisa", istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Snježana Leljak, inicijatorica osnivanja Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije, rekla je da je vrijeme da se i poduzetnice počnu umrežavati, kao što to radi i muški dio svijeta poduzetništva. Umrežavanje žena jedan je od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime jer jedino umrežene žene mogu pomagati jedna drugoj, promovirati se, međusobno se informirati i educirati, a samim time i mijenjati percepciju u društvu, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Svijest o ženskom poduzetništvu treba stalno poticati i jačati, jer su bitan faktor gospodarskog rasta.

KRAPINA_Okrugli stol žena poduzetnica-3.jpg

Poduzetnice u obilasku 27. Zagorskog gospodarskog zbora; Izvor: Zagorje international d.o.o.


Na okruglom se stolu razgovaralo o načinu funkcioniraja zajedničkih poduzeća, odnosno poduzeća u vlasništvu bračnih partnera. Sudionice su zaključile da je sinergija vrlo bitna jer se muškarci i žene nadopunjuju u svim segmentima poslovanja i mnogo je lakše u dvoje.

Sudionicama je predstavljen i projekt Mala škola poduzetništva za žene, koji provode Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Međunarodna mreža poslovnih žena. Nakon službenog dijela, sve su sudionice obišle Zagorski gospodarski zbor.