Vrijeme održavanja: 25.10.2017. - 28.10.2017.

Objavljeno: 13. 11. 2017. , Ažurirano: 14. 11. 2017.

Ovogodišnji, 21. međunarodni sajam, SASO 2017 u Splitu od 25. do 28. listopada nadmašio je očekivanja i izlagača i organizatora, tvrtke Sajam Split. Sajam SASO 2017 okupio je 726 brendova izlagača i suizlagača iz šest europskih zemalja. Tijekom četiri radna dana sajam je posjetilo više tisuća posjetitelja s cijelog područja Hrvatske, a zabilježen je i veći broj organiziranih, skupnih posjeta poput dolaska investitora 300 stambenih jedinica.

Procjenjuje se da vrijednost sklopljenih poslova iznosi 119 milijuna eura, što je još jedna potvrda da se sajmovi, nakon svjetske gospodarske krize, bilježeći kontinuirani rast posljednjih godina, vraćaju na mjesto koje im pripada te ponovno postaju nezaobilazna mjesta susreta gospodarstvenika i sklapanja unosnih poslova. Također, potvrđeno je da, unatoč razvoju komunikacijskih tehnologija, osobni kontakt i razgovor ništa ne može zamijeniti.

SASO 2017 održan je pod radnim naslovom Obnova objekata od temelja do krova jer je ovo vrijeme neposredno nakon rekordne turističke sezone i ostvarenih prihoda te planiranja novih investicija u turizam. Stoga je i ovogodišnji sajamski novitet – Sajam bazena i bazenske opreme, zabilježio izniman interes posjetitelja i djelatnika u turizmu jer kuće za odmor s bazenom ne samo da podižu kategoriju, a time i cijenu smještaja, već bilježe i veću popunjenost izvan sezone. Na ovogodišnjem sajmu svoje su proizvode predstavili i izlagači iz Krapinsko-zagorske županije: Stražaplastika d. d., Okiroto d. o. o., Mužek Kaminko d. o. o. i Hidraulika Kurelja d. o. o. Financiranje sudjelovanja zagorskih tvrtki na sajmu omogućeno je zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije koja su dodijeljena Komori za promociju zagorskoga gospodarstva na različitim događajima u zemlji i inozemstvu.