Vrijeme održavanja: 08.09.2017.

Objavljeno: 11. 09. 2017. , Ažurirano: 12. 09. 2017.

Za vrijeme trajanja 25. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini sastale su se istarske i zagorske poduzetnice na okruglom stolu o ženskom poduzetništvu Dan kreativnih žena. Okrugli stol održan je 8. rujna u prostorijama ŽK Krapina, u suradnji s ovogodišnjim partnerom sajma Istarskom županijom.

O svom putu prema uspjehu, ali i preprekama govorile su Dubravka Orlić Bašling, poduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u uzgoju i preradi ljekovitog bilja, poduzetnica godine Milena Mičić iz Akvarija Pula te Lorena Boljunčić, poduzetnica koja je nedavno realizirala vrlo vrijedan projekt – Kuću maslinovog ulja u Puli. Iz Krapinsko-zagorske županije predstavile su se poduzetnice Silvija Celjak i Maja Buconjić Barišić.

Dubravka Orlić Bašling razvila je vlastite kozmetičke proizvode visoke kvalitete te razvija mrežu kooperanata proizvođača lavande i drugog mediteranskog bilja kao sirovinu za svoju proizvodnju. Dobitnica je brojnih priznanja za kvalitetu svojih proizvoda. 

Poduzetnicama su se obratile i predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Gordana Restović i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula.

Predsjednica Kruga, udruge koja broji 200 članica, Gordana Restović poduzetnicama je poručila da nikad ne odustaju. Udruga Krug na raspolaganju je svim ženama jer im želi pomoći da budu što aktivnije u društvu. Jasna Jaklin Majetić govorila je o svojim bogatim iskustvima povezanima s raznim oblicima poticanja ženskog poduzetništva.

Okruglom stolu prisustvovala je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Istaknula je da je Dan kreativnih žena lijepa prilika da, zapravo, Krapinsko-zagorska i Istarska županija razmijene iskustva, probleme i sve one izazove s kojima se svakodnevno susreću. "Naša je županija još uvijek duboko ruralna sredina, patrijarhalna i bez obzira na sve blagodati novih tehnologija i novih izazova koji su nam u svakodnevnom životu, još uvijek imamo premali broj poduzetnica i žena koje se odlučuju za poduzetništvo. Uočljiv je trend porasta ženskog poduzetništva, i to je ono što veseli", rekla je zamjenica župana te izrazila zadovoljstvo što je okrugli stol još jedna prilika da poduzetnice pošalju poruku ostalim ženama da sve što je povezano s poduzetništvom nije bauk, da se mogu organizirati i biti vrlo uspješne na vodećim pozicijama.