Objavljeno: 01. 07. 2016. , Ažurirano: 09. 12. 2016.

Projektni tim HGK Županijske komore Krapina osmislio je multimedijski projekt koji služi za promociju poduzetništva Krapinsko-zagorske županije. Multimedijalni video CD promovira gospodarstvo ove Županije kreativnim, inovativnim, suvremenim tehnologijama i sadržajima. Riječ je o naprednoj multimediji izrađenoj na više medijskih platformi (VIDEO CD,USB, WEB, PAMETNI MOBILNI UREĐAJI) baziranoj na interaktivnoj karti Krapinsko-zagorske županije gdje korisnik pretražuje osnovne podatke o poduzetniku putem djelatnosti, naziva ili koristeći se interaktivnom kartom gradova i općina. Za prezentaciju je odabrano 100 najznačajnijih tvrtki prema njihovim ukupnim prihodima, broju zaposlenih, djelatnosti, tradiciji te teritorijalnoj zastupljenosti.

Opći cilj projekta je na više različitih medijskih platformi omugućiti pristup izrađenom finalu koji je istovremeno povezan sa internetom te mu omogućuje dodatne informacije putem internet stranica. Služi za poboljšanje poslovnog okruženja Krapinsko-zagorske županije te afirmaciji nedovoljno prepoznatih gospodarskih potencijala i poduzetnika  na domaćim i stranim tržištima. Ovaj multimedijski projekt omogućuje pregled 50 promotivnih video clipova tvrtki, telopa 50 ostalih tvrtki sa njihovim osnovnim informacijama, osnove informacije o Krapinsko-zagorskoj županiji te podržava korištenje QR coda.

Pošto je Krapinsko-zagorska županija izvozno orjentirana županija daljnja promocija poduzetnika u inozemstvu od nepobitne je važnosti. Mnogi zagorski poduzetnici sudjeluju na različitim inozemnim sajmovima, poslovnim susretima u inozemstvu te im je putem ove multimedije omogućeno da svojim parterima kao i potencijalnim kupcima na brz i inovativan način predstave poslovanje svoje tvrtke.

Ovaj pilot projekt ima inovativan aspekt u promociji gospodarstva jedne regije od kojega svi dionici koji su usko vezani uz poduzetništvo ove županije imaju koristi jer je dostupan svima i može služiti kao predložak i ostalim regijama kako u zemlji tako i inozemstvu da primjene sličan pristup. Ovo je pristup putem kojega se puno brže dolazi do bitnih podatka u skladu sa suvremenim tehnologijama.

Idejni projekt predstavljen je i Krapinsko-zagorskoj županiji koja je prepoznala njegov značaj te ga i financijski podržala. Predsjednik HGK Luka Burilović čestitao je Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj komori Krapina na promotivnom multimedijski CD-u „100 najznačajnijih gospodarskih subjekata Krapinsko-zagorske županije“, koji je predstavljen 4. lipnja u Vijećnici HGK radi upoznavanja predstavnika veleposlanstava u RH, ministarstava i medija s gospodarskim potencijalima Krapinsko-zagorske županije, njenim poduzetnicima, pozitivnim iskustvima investitora i jačanja internacionalizacije poslovanja putem kreativnih, inovativnih i suvremenih tehnologija i sadržaja.

Multimedijalni video se može vidjeti na linku : http://arhiva.hgk.hr/zagorje/.