Objavljeno: 01. 07. 2016. , Ažurirano: 26. 06. 2016.

Vrijeme održavanja: 01.07.2016. - 03.07.2016.


Podravski motivi, sajam naivne umjetnosti, starih obrta, flkolora i podravskog kulinarstva

Kulturno-turistička manifestacija Podravski motivi održavat će se od 1. do 3. srpnja u Koprivnici. Glavni organizator Podravskih motiva je Turistička zajednica Grada Koprivnice uz potporu županijskih tvrtki i ŽK Koprivnica.
Podravski motivi, kao događanje, nude pregršt privlačnih sadržaja, a to su: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor i kulinarstvo.

U sklopu Sajma naivne umjetnosti, u središnjem koprivničkom parku, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta.

Sajam starih obrta predstavlja stare obrte na središnjem koprivničkom trgu i njihove gotovo zaboravljene vještine te pretvara Koprivnicu u danima Podravskih motiva u neponovljivu čaroliju nekih davno minulih vremena.

Folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju spoj podravske pjesme, plesa i običaja.

Tijekom trajanja Podravskih motiva, nude se podravska jela pripremljena prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga.

Pozivaju se svi ljubitelji naivne umjetnosti i tradicije da posjete Koprivnicu tijekom Podravskih motiva te uživaju sa brojnim posjetiteljima iz Hrvatske i inozemstva u jedinstvenim kulturnim sadržajima.