Objavljeno: 18. 05. 2018. , Ažurirano: 18. 05. 2018.

Potaknuti aktualnim problemom nedostatka stručne radne snage i sve većih potreba poslodavaca, Koprivničko-križevačka županija, HGK – ŽK Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s gradovima Đurđevcom, Koprivnicom i Križevcima pokrenuli su projekt promocije strukovnih zanimanja, posebice onih koja su deficitarna na području Županije.

Promocijom strukovnih zanimanja želimo potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji na upis strukovnih zanimanja. Provedbom medijske kampanje, organizacijom otvorenih vrata obrtničkih škola, pokretanjem web-portala projekta na www.psz-kckzz.hr sa svim potrebnim informacijama o upisu u strukovne škole i organizaciji savjetovanja za roditelje i učenike u svim osnovnim školama u Županiji cilj nam je pružiti informaciju roditeljima i učenicima koja su to zanimanja, koje su potrebe poslodavaca, gdje obavljati stručnu praksu, koje su mogućnosti budućeg razvoja u smislu rada kod poslodavca ili pokretanja vlastitog obrta/tvrtke.

Cilj nam je rušiti predrasude da su strukovna zanimanja manje vrijedna te poticati svijest da je biti majstor jednako vrijedno i društveno prihvatljivo kao i neko drugo srednjoškolsko ili gimnazijsko obrazovanje.

Nadamo se kako će ovaj projekt promocije strukovnih zanimanja biti uspješan te kako ćemo u konačnici pomoći djeci pri odabiru zanimanja s kojima će se po završetku svog obrazovanja lakše zaposliti u Koprivničko-križevačkoj županiji.