Vrijeme održavanja: 27.05.2021.

Objavljeno: 27. 05. 2021. , Ažurirano: 27. 05. 2021.

U dvorani koprivničke Srednje škole, 27. svibnja, predstavljen je Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije. Cilj Vodiča je  učenicima osmih razreda osnovnih škola olakšati izbor zanimanja i upoznati ih s programima koje srednje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji nude. Vodič je izdan u tiskanom i u elektronskom obliku.

"Dajemo alat svim učenicima osnovnih škola koji im olakšava upis u srednje škole. Publikacija sadrži sve potrebne podatke o upisima svih programa u sve naše srednje škole", rekao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren na predstavljanju i zahvalio svim sudionicima projekta, među kojima je i HGK.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek otkrila je kako su s idejom Vodiča za osmaše krenuli zbog pandemije, no nastavit će ga tiskati i dalje. "Vodič je tiskan u 1500 primjeraka, najvažniji dio je predstavljanje škola kroz programe koje one provode. Također, odgovara na pitanja što će učenici naučiti i gdje mogu raditi. Vodič je prilagođen učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima. Bit će distribuiran po osnovnim školama, svim učenicima osmih razreda, a također će biti dostupan na našoj mrežnoj stranici u digitalnom obliku", zaključila je Mušlek. 

"Naši osmaši nalaze se pred ključnom, a možda i jednom od najvažnijih odluka u životu. Sigurna sam da će im ovaj Vodič u tome pripomoći. Važno je da preispitaju sebe, svoje interese, vještine, obratiti pažnju na trendove na tržištu rada i strukturu našeg gospodarstva. ŽK Koprivnica godinama sa Koprivničko-križevačkom županijom provodi i usklađuje upisnu politiku u srednje škole prema potrebama gospodarstva tako da se ove godine otvaraju dva nova smjera – kemijski tehničar i građevinski tehničar", naglasila je Renata Lohajner iz ŽK Koprivnica te ujedno zahvalila županu Korenu na još jednom uspješno provedenom zajedničkom projektu.

Vodič se može preuzeti na sljedećoj POVEZNICI.