Objavljeno: 06. 10. 2021. , Ažurirano: 18. 10. 2021.


Predsjednik ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima obišli su 5. listopada tvrtku Cemix d.o.o. u Đurđevcu, višestrukog dobitnika priznanja HGK  plakete "Zlatna kuna" za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije. Posjet tvrtki Cemix realiziran je u sklopu suradnje sa Koprivničko-križevačkom županijom, čiji je cilj detalnjije upoznavanje sa proizvodima i uslugama članica HGK te kako bi se one što uspješnije promovirale kroz promotivne aktivnosti i kanale HGK.

Domaćini posjeta bili su član Uprave Željko Pecak, voditelj prodaje za tržišta Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine Ladislav Gračan i direktor financija i prokurista Davor Bistrović, koji su predstavili poslovanje, aktualne razvojne projekte i buduće planove tvrtke. Cemix je jedan je od vodećih proizvođača građevinskog materijala u Hrvatskoj, posluje u osam država, a na području Hrvatske imaju dva pogona, u Đurđevcu gdje je sjedište tvrtke i Zapužanama pokraj Benkovca.

Tvrtka zapošljava 60 djelatnika. Usprkos svim izazovima koji su zadesili gospodarstvo u epidemiji, prošlu godinu tvrtka je ostvarila izvanredne rezultate  rast poslovnih prihoda od 10 posto te dobit od sedam milijuna kuna. Po proizvodnji žbuke, što je osnovna djelatnost Cemixa, četvrti su u Hrvatskoj. Pokazatelji poslovanja za ovu godinu su zasad na razini prošle, a važno je da tvrtka posjeduje zdrav kapital koji joj omogućuje neometano poslovanje i planiranje novih investicija.

Član Uprave Pecak zahvalio je Komori koja je prati i prepoznaje sve uspjehe Cemixa, naglasio je kako u svom djelovanju mnogo pozornosti pridaju ulaganju u lokalnu zajednicu, a osim što pomažu svom kraju, sudjeluju i u brojnim humanitarnim akcijama na razini Hrvatske te na taj način potiču društvenu odgovornost gospodarskih subjekata.

Istaknuvši veliko zadovoljstvo uspješnim poslovanjem Cemixa, predsjednik ŽK Koprivnica Vitelj govorio je o budućim projektima Komore, suradnji i poželio je još uspješnih godina Cemixu.

Župan je čestitao na poslovnim rezultatima kazavši kako je tvrtka Cemix pravi primjer jednog od važnih kreatora pozitivnog gospodarskog okruženja u Županiji.

"Hvala vam na tom doprinosu i što ste ugrađeni u pozitivan rezultat gospodarstva naše županije te što ste društveno odgovorna tvrtka koja brine i o koristi zajednice što se između ostaloga vidi i prema broju zaposlenih koji dolaze iz vašeg okruženja. Vaša je djelatnost  vezana za graditeljstvo,  u kojem postoje amplitude, no, vi ste tešku pandemijsku godinu prošli neokrznuto i sa sjajnim  poslovnim rezultatima. Posložena ste i vrijedna ekipa koja zna što radi, čestitam na rezultatima i brojkama koje ste nam danas prezentirali. Politika je tu da vam pomogne, a  Županija i Komora stoje otvoreni za sve ono što smatrate da se može iskoristiti na dobrobit županijskog gospodarstva i daljnjeg razvoja vaše tvrtke", istaknuo  je župan Koren.

Ono što je važno posebno istaknuti, Cemix je četiri puta dobio prizanje, plaketu "Zlatna kuna" koje dodjeljuje HGK, u kategorijama najuspješnijeg malog i srednjeg trgovačkog društva  (2004., 2007., 2011., 2018. godine), kao i priznanje HGK za poseban doprinos u razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije (2009. godine). Član Uprave Cemixa Pecak je aktivan član Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica i predsjednik Strukovne grupe graditelja i projektanata pri ŽK Koprivnica.

Posjet Cemixu prvi je u nizu posjeta tvrtkama koje planira Županijska komora Koprivnica, kako bi bolje upoznala svoje članice, njihovo poslovanje, planove i probleme te ih tako što bolje zastupala i predstavljala.