ŽK Koprivnica, kao dio sustava Hrvatske gospodarske komore, osnovana je 1994. godine s ciljem poticanja razvoja gospodarstva i poduzetništva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Od osnutka do danas  ŽK Koprivnica predstavlja mjesto susreta poduzetnika, poslovnih razgovora, razmjene poslovnih ideja, stjecanja novih saznanja, mjesto institucionalne zaštite interesa i promocije županijskog gospodarstva u zemlji i inozemstvu.

Koristeći sve raspoložive resurse  ŽK Koprivnica je u svakom trenutku na raspolaganju potrebama svojih članica te je rado na usluzi drugim zainteresiranim subjektima.

ŽK Koprivnica uvela je Sustav upravljanja kvalitetom po normi ISO 9001/2008 u svoje poslovanje kako bi osigurala neprekidno poboljšanje u djelatnostima koje obavlja i na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana-članica, zaposlenika, državnih i drugih organa u zemlji i inozemstvu. Uvedeni Sustav treba poslužiti kao dokument transparentnosti prema članicama i zainteresiranim institucijama te kao osnova za dugogodišnju suradnju i partnerstvo. Osim podizanja razine vlastitih usluga, želi se vlastitim primjerom potaknuti članice i ostale subjekte na certifikaciju prema nekoj od međunarodnih normi.