Vrijeme održavanja: 17.05.2018.

Objavljeno: 18. 05. 2018. , Ažurirano: 22. 05. 2018.

U organizaciji ŽK Koprivnica i Kluba poslovnih žena Alfa treću je godinu zaredom u povodu obilježavanja dana ženskog poduzetništva 17. svibnja u ŽK Koprivnica održana konferencija Muško-ženski svijet u zanimanjima.

Konferenciju je otvorila predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak, a uime HGK nazočne je pozdravila direktorica Sektora za industriju i IT Tajana Kesić Šapić. Žensko poduzetništvo došli su podržati dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

 

Konferencija ALfe Blazinic.jpg

Predavanje psihologa Borisa Blažinića; Izvor: HGK

U prvom je dijelu konferencije kao gost iznenađenja psiholog Boris Blažinić govorio o emocionalnoj inteligenciji i razvoju samosvjesnosti.

“Svjesni smo da danas živimo više u virtualnom svijetu i sve više smo otuđeni od drugih ljudi, a najviše od samih sebe. Još je puno prostora da se mnoge stvari izjednače u odnosu i prema ženama i prema muškarcima kada govorimo o radnom mjestu. U svakom slučaju, cilj je pomoći ženama da se znaju izboriti za sebe i da iskoriste ono u čemu su bolje od nas, a to je emocionalna inteligencija“, kazao je Blažinić.

 

Konferencija Alfe panelisti.jpg

Moderatorica okruglog stola Marija Šmic i panelisti (slijeva nadesno): Samir Rizk, Boris Blažinić, Radovan Knežević, Damir Skrt, Petar Lukačić i Tihomir Košćak; Izvor: HGK

Doprinos su drugom dijelu konferencije, temi Obilježava li nužno spol zanimanje, u panel-raspravi dali sudionici, muškarci koji se bave onim zanimanjima koja se u današnje vrijeme još uvijek klasificiraju kao ženska – cvjećar, odgojitelj, farmaceut, knjižničar te učitelj razredne nastave. Tako su panelisti bili Damir Skrt iz Koprivnice koji je sa suprugom Anitom prije tri godine otvorio Obrt za čuvanje, dugogodišnji učitelj razredne nastave Područne škole Bakovčica Radovan Knežević, farmaceut Samir Rizk, koprivnički knjižničar Petar Lukačić, cvjećar, aranžer i florist Tihomir Košćak i psiholog Boris Blažinić.