Vrijeme održavanja: 05.12.2019.

Objavljeno: 05. 12. 2019. , Ažurirano: 05. 12. 2019.

U Županijskoj komori Karlovc 5. prosinca je održana radionica izobrazbe u području sustava javne nabave Dokumentacija o nabavi; Ponuda – pregled i ocjena; Sklapanje, izvršenje i izmjena ugovora o javnoj nabavi.

Radionici su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata i institucija s područja Karlovačke županije, a održana je s ciljem boljeg upoznavanja svih dionika u sustavu javne nabave s novinama u zakonodavnom okviru ove problematike.

U dinamičnoj atmosferi, na interaktivan način s mnoštvom primjera iz prakse gospodarskih subjekata i Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave radionicu su vodile Renata Tomljenović i Marica Japundžić iz Uprave za javnu nabavu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U prvom dijelu radionice sudionici su se upoznali s aktualnostima u postupcima jednostavne nabave te s različitim aspektima ponude, dok je u drugom dijelu radionice bilo riječi o dokumentaciji o nabavi te  kako izbjeći najčešće greške u postupcima sklapanja, izvršenja i izmjenama ugovora o javnoj nabavi. 

Radionica je održana temeljem Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a sudjelovanje sudionicima omogućuje bodove za obnavljanje certifikata u području javne nabave.