Objavljeno: 02. 12. 2021. , Ažurirano: 02. 12. 2021.


Cilj projekta "KaRijERA i JA" je uspostavljanje organizacijskih i programskih uvjeta za funkcioniranje Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Tehničke škole Karlovac u sektoru elektrotehnike i računalstva. Svrha projekta je modernizacija strukovnog obrazovanja u tri županije: Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj. Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva bit će smješten na drugom katu zgrade Oružarne u samom centru grada Karlovca. Provedba ovog projekta omogućit će razvoj kvalitetnih kadrova koji će kroz školovanje ovladati svim vještinama i kompetencijama koje traži proizvodni sektor. Broj učenika uskladit će se s potrebama tržišta rada te će se nakon završetka školovanja moći uspješno uključiti na regionalno tržište rada.

Uspostavljeni programski i kadrovski uvjeti će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva RCK-a Tehničke škole Karlovac, u svrhu povećanja zapošljivosti i mogućnosti za daljnje obrazovanje.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac nositelj je aktivnosti organizacije sajma strukovnog obrazovanja na kojem će na jednom mjestu okupiti učenike, poslodavce i institucije s područja Karlovačke i susjednih županija. Organizirat će i edukacije za mentore u tvrtkama s ciljem unapređenja znanja i kompetencija potrebnih za rad s učenicima. Poduzetnicima i inovatorima s područja Karlovačke županije ŽK Karlovac redovito će predstavljati Regionalni centar kompetentnosti te aktivnosti projekta s mogućnošću uključivanja u njih.

 

Naziv projekta

KaRijERA i JA

Šifra projekta

UP.03.3.1.04.0007

Ime korisnika

Tehnička škola Karlovac

Ukupna vrijednost

31.792.709,24 kuna

Iznos EU potpore

31.792.709,24 kuna

Operativni program

Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Razdoblje provedbe projekta

26.2.2020. – 27.12.2023.