Poticanje inovativnosti i kreativnosti kroz stvaranje novih eko-inovativnih prehrambenih proizvoda na natjecanju Ecotrophelia Hrvatska 2021
Poticanje inovativnosti i kreativnosti kroz stvaranje novih eko-inovativnih prehrambenih proizvoda na natjecanju Ecotrophelia Hrvatska 2021
Objavljeno: 07. 06. 2021. , Ažurirano: 07. 06. 2021.
Hrvatska gospodarska komora aktivno se uključila u organizaciju nacionalnog natjecanja timova studenata u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda sastavljenih od studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda bit će održano na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 15. lipnja 2021. godine. Natjecanje uključuje pripremu i prezentaciju prehrambenih proizvoda koje će ocjenjivati Stručno povjerenstvo uzimajući u obzir izvedivost proizvodnje, inovativni i eko-inovativni aspekt, vjerojatnost uspjeha na tržištu, senzorske i nutritivne karakteristike
Pobjednik nacionalnog natjecanja postaje predstavnik naše zemlje na europskoj smotri najboljih timova Ecotrophelia Europe 2021 koje će se održati u okviru sajma Anuga u listopadu 2021.g.
Hrvatska gospodarska komora ovo kreativno natjecanje studenata podupire od samog početka, te je i ove godine dio Stručnog povjerenstva.
Važnost natjecanja prepoznale su i najveće hrvatske prehrambene tvrtke te se broj tvrtki koje podupiru natjecanje iz godine u godinu povećava, a među njima su Vindija d.d., Kraš d.d., Podravka d.d., Hipp Croatia d.o.o., Coca-Cola Hrvatska d.d. i druge.
Više informacija o natjecanju možete pronaći na stranici: ECOTROPHELIA - PBF (unizg.hr) i ABOUT US | ECOTROPHELIA EUROPE