Vrijeme održavanja: 07.12.2019.

Objavljeno: 19. 11. 2019. , Ažurirano: 28. 11. 2019.

Dani otvorenih vrata peljeških podruma službeno započinju svečanim otvorenjem u subotu, 7. prosinca, u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega ljubitelji vina, gosti i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija.

U organizaciji Udruga Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinski puta, HGK – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora Dubrovačko-neratvanske županije, Turističke zajednice, peljeških vinara te uz potporu popularnog brenda vode – Romerquelle, ova manfestacija postala je najveća vinska manifestacija u Dalmaciji. Posjetitelji se susreću s tradicionalnim običajima u posjetu Doma vinarske tradicije u Putnikoviću do obilaska vinskih podruma i vinarija Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu. 

Ovo je prigoda za degustaciju najboljih peljeških vina, druženje s poznatim vinarima i upoznavanje juga Dalmacije koji i u zimsko vrijeme može privući goste. Ove godine od Stona do Mokala uključene su 32 vinarije.

Pelješki vas vinari pozivaju da posjetite poluotok Pelješac – oazu plavca malog, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.

U pratećim dokumentima možete pronaći detaljan program i kartu peljeških vinarija.