Vrijeme održavanja: 18.06.2021.

Objavljeno: 18. 06. 2021. , Ažurirano: 18. 06. 2021.

Predstavnice industrije vjenčanja sastale su se sa Stožerom CZ DNŽ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 18. lipnja.

Sastanak su zatražile članice Strukovne grupe organizatorica vjenčanja ŽK Dubrovnik kako bi dobile potpune definicije procedura prilikom organizacije svadbenih svečanosti, budući da im se u praksi pokazalo da imaju dvojbe zbog nedovoljno jasno napisanih pravila. Svi sudionici sastanka su se složili kako je ovo iznimno osjetljiv trenutak, u kojemu svi moramo imati maksimalnu odgovornost, kako se ne bismo ponovo doveli u situaciju proboja virusa jer takav luksuz naše gospodarstvo više ne može podnijeti. Industrija vjenčanja je već godinu i pol suočena s blokadom poslovanja, a u suštini predstavlja ogroman sektor. U organizaciji jednog vjenčanja sudjeluje ogroman broj poduzetnika (agencije, smještajni kapaciteti, ugostitelji, fotografi, snimatelji, prijevoznici, cvjećari, kozmetičari, glazbenici… itd).

Sudionici sastanka bili su Joško Cebalo (načelnik Stožera CZ DNŽ), Mato Lakić (pročelnik HZJZ DNŽ), Ana Miličić (voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik), Ines Nanić (predsjednica Strukovne grupe organizatorica vjenčanja ŽK Dubrovnik) te dvije njene zamjenice – Martina Pavleković i Ivana Smojver, kao i Nikolina Trojić (predsjednica ŽK Dubrovnik).

"Želja nam je poslati jasnu poruku klijentima da su procedure u Hrvatskoj jasno definirane te da služe očuvanju zdravlja svih sudionika. I kroz ova izazovna vremena možemo poslati dobru sliku o našoj organiziranosti te sigurnosti Dubrovnika kao destinacije, ne samo za vjenčanja, nego za provođenje godišnjih odmora", izjavila je nakon sastanka Ines Nanić, predsjednica Strukovne grupe organizatorica vjenčanja ŽK Dubrovnik, dodavši da sudionici vjenčanja, oglašavajući putem društvenih mreža predivne momente doživljene u Dubrovniku i Hrvatskoj, čine besplatan marketing s nemjerljivim dosegom i šalju poruku o sigurnosti.

Sudionici sastanka još su jednom istaknuli nužnost cijepljenja, kao jedine prave zaštite od štetnih posljedica ovog virusa.