Vrijeme održavanja: 17.02.2020.

Objavljeno: 17. 02. 2020. , Ažurirano: 18. 02. 2020.

Županijska komora Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) te Hrvatskim kreditnim osiguranjem d.d. organizirala 17. veljače radionicu Podrška internacionalizaciji poslovanja za poduzetnike koji ostvaruju prodaju ili pak planiraju širiti svoje tržište na inozemstvo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji samo sedam posto trgovačkih društava u svom poslovanju bilježi izvoz, dok je 20 posto ukupnih prihoda ostvareno na inozemnom tržištu.

S modelima financiranja izvoznih projekata te osiguranja potraživanja nazočne su upoznale voditeljica Odjela za srednja poduzeća HBOR-a Marina Jurašin i  Ivana Petković, samostalni stručni suradnik za osiguranje izvoza HBOR-a, dok je ulogu Hrvatskog kreditnog osiguranja, tvrtke kćeri HBOR-a, koja se bavi isključivo osiguranjem potraživanja predstavio predsjednik Uprave Zvonimir Samodol.

Radionica je okupila poduzetnike iz prerađivačke industrije, redom vinare Dubrovačko-neretvanske županije, koji su pokazali osobito zanimanje za izvozno-kreditna osiguranja te osiguranja kratkoročnih potraživanja prodaje roba i usluga.

Direktorica tvrtke Blato 1902 d.d. Marina Kapor i financijski direktor tvrtke Radež d.d. tijekom panel-rasprave podijelili su svoja iskustva o suradnji s HBOR-om i HKO-om.