Vrijeme održavanja: 30.06.2021.

Objavljeno: 25. 06. 2021. , Ažurirano: 25. 06. 2021.

Predstavljanje malostonske kamenice za ugostitelje i za turističke agencije održat će se u srijedu, 30. lipnja, u hotelu Lero, na adresi Ulica Iva Vojnovića 14. Radionica za ugostitelje počinje u 10 sati, a u 11:30 za turističke agencije.

Cilj radionice je razmjena iskustava i prikupljanje povratnih informacija, kako bi se ova vrijedna namirnica našla na što više lokalnih jelovnika te uvrstila u gastroprograme turističkih agencija. Time bi se postigao pravi multiplikativni efekt turizma.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti obrascem u nastavku, najkasnije do utorka, 28. lipnja, u 16 sati.

Više informacija o radionicama možete dobiti u Županijskoj komori Dubrovnik od Mare Knežević na telefonski broj 020 / 312 094 ili e-adresu: mknezevic@hgk.hr.

Europska komisija je 13. listopada prošle godine Malostonskoj kamenici dodijelila zaštićenu oznaku izvornosti. Ta oznaka je osigurala početak promidžbe malostonske kamenice kako bi ona postala nezaobilazan dio turističke ponude cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon oznake izvornosti, pokrenut je i projekt "The Queen of Oysters", kraljica školjki, kojim se namjerava još jače brendirati kamenicu te pojačati njenu prepoznatljivost. Nositelj tog projekta je udruga Stonski školjkari, a partneri u projektu su HGK – Županijska komora Dubrovnik i Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta je 526.000 kuna.