Vrijeme održavanja: 22.09.2021. - 24.09.2021.

Objavljeno: 24. 09. 2021. , Ažurirano: 27. 09. 2021.

Kampanja za izmjenu strukture gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, koju provodi HGK – ŽK Dubrovnik, održana je 22., 23. i 24. rujna u Neretvi, na Korčuli i u Dubrovniku, s ciljem povećanja udjela proizvodnog sektora i smanjenja ovisnosti o turizmu te promocije industrija budućnosti.

Već desetljećima hrvatsko gospodarstvo vapi za strukturnim promjenama. Koronakriza dodatno je ukazala na opasnost od pretjerane ovisnosti o turizmu te na nužnost poticanja proizvodnih sektora i kružne ekonomije. S tim ciljem HGK – ŽK Dubrovnik je započela aktivnosti kojima se želi pomoći već postojećim proizvođačima u podizanju produktivnosti i efikasnosti kako bi bili konkurentniji na globalnoj razini. Također, cilj je privući nove ljude u proizvodne sektore te im pomoći u prvim koracima.

Predavanje su voditi stručnjaci tvrtke Culmena d.o.o., uz uključivanje njihovih partnera na svjetskoj razini. Na predavanju je sudjelovala i Mira Krneta, voditeljica ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Dalmaciju, i informirala prisutne o kreditnim modelima za investicije u proizvodnju te o nadolazećim programima bespovratnih EU potpora.

O samo projektu više