Vrijeme održavanja: 30.01.2020.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik

Objavljeno: 31. 01. 2020. , Ažurirano: 31. 01. 2020.

U Županijskoj komori Dubrovnik 30. siječnja održana je Konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća, na kojoj su prema kriterijima značaja trgovačkog društva u gospodarstvu županije (ukupan prihod, broj radnika), te granske i teritorijalne zastupljenosti pojedinih dijelova županijskog gospodarstva, za članove Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik u razdoblju 2020. – 2024. godine izabrani predstavnici sljedećih trgovačkih društava:

 1. Alfaplan građenje d.o.o.
 2. Ankora d.o.o.
 3. Atlantska plovidba d.d.
 4. Auto - Dubrovnik d.d.
 5. Blato 1902 d.d.
 6. Elite Travel o.o.
 7. Hoteli Dubrovačka rivijera d.d.
 8. Ivka d.o.o.
 9. Jadranski luksuzni hoteli d.d.
 10. Laus cc d.o.o.
 11. Luka Ploče d.d.
 12. Pemo d.o.o.
 13. Poljopromet d.o.o.
 14. Raiffeisenbank Austria d.d. - podružnica Dubrovnik
 15. Radež d.d.
 16. Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Za zamjenika predsjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik izabran je Jerko Andrijić iz trgovačkog društva Radež d.d. 

Članovi gospodarskog vijeća na sjednici su izabrali tri predstavnika trgovačkih društava Dubrovačko-neretvanske županije za članove Skupštine Hrvatske gospodarske komore za razdoblje 2020. – 2024. godine.

 1. Jadranski luksuzni hoteli d.d.
 2. Radež d.d.
 3. Zračna luka Dubrovnik d.o.o.
g.v.30.1.20.JPG
Predstavljanje Digitalne komore članovima Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik; Izvor: HGK.


Glavna tajnica HGK Marina Rožić je sa članovima Gospodarskog vijeća na sjednici otvorila raspravu o prijedlozima propisa kojima se reguliraju nedostatak radne snage, neusklađenost obrazovnog sustava sa tržištem rada, o problemima sa Zakonom o radu, s radom državnog  inspektorata i o poreznoj reformi u sektorima zastupljenima u Gospodarskom vijeću.

Vjećnicima je predstavljena i komunikacijsko-informacijska platforma Digitalna komora kao i planovi za otvaranje predstavništva HGK u inozemstvu u 2020. godini. Hrvatska će narednih 6 mjeseci predsjedati Vijećem EU što će  HGK staviti u priliku za otvaranje tema od interesa i promidžbu hrvatskog gospodarstva kroz institucije EU.