Vrijeme održavanja: 01.07.2021. - 05.07.2021.

Objavljeno: 26. 06. 2021. , Ažurirano: 28. 06. 2021.

Prvi filmski festival Ponta Lopud održat će se od 1. do 5. srpnja, na otoku Lopudu, gdje će, uz filmske premijere, posjetitelji moći uživati u lokalnoj gastonomskoj ponudi.

Organizator Festivala je Dubrovnik Partner d.o.o. u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, najcjenjenijim filmskim događanjem u regiji. ŽK Dubrovnik je suradnik na projektu s ciljem uključivanja lokalnih poduzetnika te poticanja kreativnih industrija, kao nove grane gospodarstva, koja na ovim prostorima ima velike mogućnosti i potencijal za razvoj. 

Ponta Lopud donosi ekskluzivne filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, kreativne susrete filmskih profesionalaca i zaljubljenika u filmsku umjetnost te jedinstvena gourmet iskustva otoka Lopuda, poznatog po kvalitetnoj organskoj, mediteranskoj hrani i umijeću kvalitetnog življenja. Posebna pažnja svih organizatora i suradnika posvećena je i "suživotu" domaćeg stanovništva i festivalskih gostiju kroz aktivno uključivanje otočana u brojna programska događanja i kroz posebne gourmet ponude za sudionike i posjetitelje u otočkim restoranima te prezentacije lokalnih proizvoda i običaja. Više o Festivalu na NJEGOVOM WEBU