Vrijeme održavanja: 07.10.2021.

Objavljeno: 07. 10. 2021. , Ažurirano: 11. 10. 2021.

Nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike) dodijeljene su 7. listopada u Rektoratu Sveučilišta.

web2021.jpg
Prof. dr. sc. Mario Miličević, Nikolina Trojić i prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku, Frano Gugić, Fair sea Trade d.o.o., mentor  Ivan Grbavac, dipl. ing. sa studentima, sudionici Web Posta; Izvor: HGK.


Dobitnici nagrada su:

  1. mjesto: student Matko Tepšić za tvrtku Fair sea trade d.o.o.
  2. mjesto: student Baldo Valjalo za Malonogometni klub "Dunave"
  3. mjesto: studentica Tena Živković za tvrtke Vidi Grupa d.o.o. i Baseline j.d.o.o.

Pohvalnice su dobili ostali sudionici u projektu – studenti Mihaela Kristić koja je načinila tri stranice, za tvrtke Spirit of Dalmatia d.o.o., Good travel d.o.o. i Bakus vina j.d.o.o.; Dario Demonjić koji je kreirao dvije web stranice, tvrtkama Portela d.o.o. i Dubrovnik property service d.o.o.; Kristina Rukavina za dvije stranice, tvrtkama Mioca d.o.o. i Fioris j.d.o.o.; Anamaria Jelača za obrt Idea Lab; Pero Sršen za firmu Mini Brum d.o.o. te Ivan Sentić za dvije stranice, za Buffet Škola i Urban Hill d.o.o.

web2021 dodjela.jpg
Prof. dr. sc. Mario Miličević, Nikolina Trojić, predsjednica ŽK Dubrovnik i prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku; Izvor: HGK.


Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013.,  uz veliki interes mikro poslovnih subjekata (do 3 zaposlena). Studenti izrađuju web-stranice malim poduzetnicima, ali i udrugama te na taj način svoje teorijsko znanje primijenjuju u praksi, dok poduzetnici i udruge besplatno dobijaju web-stranicu za predstavljanje svojeg poslovanja. Do sada je, u devet sezona provođenja projekta, u suradnji s Odjelom za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, pravljena 161 stranica koju su kreirali studenti.