Objavljeno: 04. 03. 2021. , Ažurirano: 07. 04. 2021.


HGK – Županijska komora Split i ove godine, dvadeset drugi put, organizira zajedničko izlaganje hrvatskih tvrtki na međunarodnom sajmu kamena, dizajna i tehnologije Marmo+Mac, koji će se od 29. rujna do 2. listopada održati u Veroni, u Italiji.

Marmo+Mac je vodeći međunarodni događaj posvećen sektoru kamena na kojem se već više od pola stoljeća predstavljaju najbolje proizvodne tradicije i inovacije na svjetskoj razini, međunarodni projekti i inicijative koje promiču posebnost i bogatstvo prirodnog kamena i njegove potencijale u arhitekturi i dizajnu. Sajam nudi uvid u sve bitno u svijetu kamena: od sirovina do prerađenih materijala, tehnologije, pribora i najnovijih primjena u svijetu arhitekture i dizajna, ali i bogat popratni program.

U 2019. godini sajam je posjetilo 68.000 posjetitelja iz 150 zemalja, a hrvatsko je kamenarstvo imalo zapaženo i prepoznato mjesto s obzirom na kvalitetu mineralne sirovine te dugu tradiciju njezinog vađenja i obrade. Riječ je o kamenu priznatom te cijenjenom i izvan granica Hrvatske, od kojega su izgrađene brojne poznate građevine diljem svijeta te mnoštvo spomenika domaće i strane kulturne baštine. U 2020. godini sajam je održan virtualno pod nazivom Marmomac Re-Start Digital Edition 2020.

Ako ste zainteresirani za izlaganje na sajmu, molimo vas da popunite online prijavnicu u nastavku, najkasnije do srijede, 14. travnja. Hrvatska gospodarska komora će sufinancirati dio ukupnih troškova izlaganja, a visina sufinanciranja bit će poznata nakon što se prikupe i obrade prijave zainteresiranih tvrtki.

Za detaljnije informacije o predstavljanju hrvatskih gospodarstvenika na sajmu obratite se u Županijsku komoru Split, Ana Mariji Puzić (telefon: 021/321-139 ili e-adresa: apuzic@hgk.hr).

Više informacija o sajmu možete pronaći na njegovim službenim stranicama.

Izvor: Marmomac