Objavljeno: 23. 09. 2016. , Ažurirano: 10. 10. 2016.

Vrijeme održavanja: 05.10.2016.


Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u suradnji sa Županijskom komorom Čakovec, organizirao je u srijedu, 5. listopada, u dvorani za sastanke ŽK Čakovec, stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet.

Prisutnim poduzetnicima i predstavnicima udruga uvodno se obratila zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević.

Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada predstavio je u kakvoj su vezi konkurentnost tvrtki i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

O poticajima, nagradama i utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom govorio je Alen Kolar (Zavod za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom).

Jasna Gašparović iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju predstavila je usluge Centra i proces profesionalne rehabilitacije, dok je o iskustvima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom govorila Marijana Grgin.

Ana Jakovina (Financijska agencija) upoznala je sudionike skupa s primjerom dobre prakse.

S obzirom na to da je Zakonom propisano da su poslodavci koji zapošljavanju najmanje 20 radnika dužni zaposliti određeni broj osoba s invaliditetom, ovaj su skup organizirali s ciljem da  poslodavci prepoznaju priliku za daljnje unaprjeđenje poslovanja, i to putem zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Sudionici skupa Zapošljavanje osoba s invaliditetom
Izvor: HGK